Додик честитао изборну побједу Мицотакису

Срна
Додик честитао изборну побједу Мицотакису

БАЊАЛУКА- Предсједник Републике Српске Милорад Додик честитао је Кирјакосу Мицотакису и његовој странци Нова демократија побједу на парламентарним изборима у Грчкој, коју сматра важним гарантом стабилности и региона, којем припада и Република Српска.

"Честитам Вам побједу на јучерашњим изборима, чиме сте поново добили повјерење свог народа да у наредних четири године са јаком, аутономном владом, наставите започете програме и реформе који ће Грчкој донијети стабилност и безбједност", навео је Додик у честитки.

Предсједник Републике Српске је истакао да исти изазови стоје пред Грчком и Западним Балканом, саопштено је из Кабинета предсједника Српске.

"Заједничким напорима и сарадњом можемо постићи стабилност, безбједност и бољи живот свих становника нашег дијела Европе. Желим Вам здравље у будућности и успјех у Вашем мандату, на свим изазовним и важним питањима", навео је Додик.

На основу скоро 80 одсто пребројаних гласова, Нова демократска партија освојила је 40,44 одсто гласова, док је на другом мјесту Сириза са 17,85 одсто.

ПАСОК је добио 12,1 одсто, а Комунистичка партија 7,56 одсто гласова.

Нова демократска партија добила је апсолутну већину од 157 посланичких мјеста у парламенту који број 300 чланова

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана