Додик: Братске везе које вежу српски народ у Србији и Српској су нераскидиве

Срна
Додик: Братске везе које вежу српски народ у Србији и Српској су нераскидиве

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио данас је да су љубав и братске везе које вежу српски народ у Србији и Српској нераскидиве и да су Срби један народ гдје год живјели.

Додик је најоштрије осудио медијске нападе из Сарајева на сина предсједника Србије Данила Вучића који је дошао у Српску да прослави Дан Републике.

"Медијска пропаганда из Сарајева напала је и сина предсједника Србије, Данила, који је дошао да заједно с нама прослави Дан Републике. Најоштрије осуђујем те бруталне нападе из Сарајева, јер сви они које желе, имају право да слободно дођу у Републику Српску", навео је Додик на "Твитеру".

Он је истакао да је поносан што је Република Српска достојанствено и свечано прославила свој најважнији дан - 9. јануар, на понос свих њених грађана, иако постоје и они који нису пропустили ни ову прилику да искажу сву своју острашћеност и мржњу према Србима и Републици Српској.

Додик је такође истакао да заслужни грађани Српске представљају најсвјетлије коцкице најљепшег мозаика који се зове Република Српска и на сваком кораку чувају и бране њене вриједности.

Додик је још једном захвалио свим пријатељима Српске из иностранства који показују да Српска није сама.

"Њима смо поводом Дана Републике додијелили признања", истакао је Додик.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана