Додик: Борјана Кришто као ненавођена ракета

ГС
Додик: Борјана Кришто као ненавођена ракета

САРАЈЕВО – Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да предсједавајућа Савјета министара БиХ Борјана Кришто руши механизам координације, а тиме и договоре у БиХ, слањем документа о Плану раста за Западни Балкан у Брисел, који није усаглашен.

- Почела је да се понаша као ненавођена ракета. Она није та која може то да уради, тиме покушава да сруши механизам координације, рекао је Додик на конференцији за новинаре у Сарајеву након рочишта у Суду БиХ.

Без обзира на то што је раније дата нека сагласност, а то су оспорили неки кантони, Додик је истакао да се мора истрајавати са документима која су усаглашена у складу са механизмом координације.

- Ако није усаглашено, онда се не доставља. Она то није могла да уради, али је очигледно себи поставила мисионарску улогу да може нешто тумачити или не, додао је Додик.

Слањем неусаглашеног документа, како је истакао Додик, Кришто руши договоре у БиХ, а сматра и да је то највећа штета за хрватски народ, који би требао бити више заинтересован за ово питање од бошњачког народа.

- Ако руши хрватски кадар, онда руши механизам који ће доћи главе хрватском народу у БиХ, закључио је Додик, пренијела је Срна.

Борјана Кришто је јуче упутила Европској комисији документ о тренутној усаглашености у вези са Планом раста за Западни Балкан, с циљем даљих активности и наставка учешћа у том процесу.

- Информисала сам Европску комисију о нивоу усаглашености реформске агенде, с нагласком на спорни дио који је већ добро познат јавности, изјавила је јуче Кришто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана