Додик: Било би добро да Њемачка почне дијалог са нама

СРНА
Додик: Било би добро да Њемачка почне дијалог са нама

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да би било добро да Њемачка престане с негирањем српских права у БиХ и да почне дијалог са српским званичницима, а не да им пресуђује без аргумената, слушајући свог лажног, никад прихваћеног Кристијана Шмита.

"Видим да /министар спољних послова Њемачке/ Аналена Бербок долази у БиХ да поново просипа своје фрустрације о сецесији, прича о реформама и владавини права, а онда нам пошаље и подржава лажног Шмита и покаже да овђе нама ни `п` од владавине права", истакао је Додик.

Према њефовим ријечима, Њемачка је окупирала БиХ својом политиком, али не може да окупира Србе у Српској.
"Став Српске је увијек био јасан - да смо за европски пут, али с нашим јасним уставним надлежностима. И не постоје планови за сецесију. Ако некад и дође до одлуке о независности, она ће бити резултат ђеловања лажног високог представника Шмита, који покушава да уруши Републику Српску и којег подржава Бербокова", поручио је Додик.

Он је на друштвеној мрежи "Икс" подсјетио да Њемачку потреса афера у вези са плановима да се њиховим ракетама гађа Кримски мост.

"Познато је да су кренули с причом о слању шљемова и гаћа, а завршили с ракетама којима би била гађана Русија. Нико више не вјерује ни Бербоковој ни у њемачке добре намјере. Бербокова какве год да пошаље поруке за БиХ, оне су истрошене и без смисла. Може и даље да прича негативно о Републици Српској и Додику, али то неће промијенити чињеницу да је њена влада на историјском минимуму подршке у Њемачкој, опет све то захваљујућ и њеној лошој политици", нагласио је Додик.

Према његовим ријечима, Бербокова је данас у БиХ да се лажно представи као неко ко помаже, а у суштини жели да прибави поене на већ донесену одлуку да се БиХ да преговарачки статус без датума отпочињања истих.

"То ништа не значи без датума, а партнери у власти на нивоу БиХ су се усагласили да то оквалификују као ништа. А могла би бити корисна. Рецимо да поведе лажног Шмита кући да ужива у својим пензионерским данима, а не да нас з…. замлаћује", навео је Додик.

Бербокова, која данас борави у БиХ, исказала је "одлучно супротстављање свим онима који својим фантазијама о отцјепљењу БиХ постављају препреке на путу ка ЕУ и доводе у питање европске вриједности", саопштено је из Амбасаде Њемачке у БиХ.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана