Додик: БиХ се мора вратити на дејтонско подешавање

Srna
Foto: Srna

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да ће БиХ морати да се врати на дејтонско подешавање и да Српска не жели ништа друго осим оно што јој је дато тим међународним мировним споразумом и оно што пише у Уставу БиХ.

"Али ако ћете нам то и даље одузимати, наравно да ћемо се борити политички. Како мисле доносити одлуке на нивоу БиХ ако нема нас из Српске? Зашто мисле да ми морамо да гласамо за оно што они предлажу?", написао је Додик на "Инстаграму". 

Додик је поручио да руководство Републике Српске покушава да одржи оно што је битно за њен субјективитет и да српски народ мора да буде сигуран у оно што руководство ради. 

Предсједник Српске је подсјетио да је протекле седмице у Влади Републике Српске присуствовао састанку представника највиших институција Српске са директорима јавних предузећа и руководиоцима у министарствима. 

На састанку Додика са Његовим преосвештенством патријархом српским Порфиријем и предсједником Србије Александром Вучићем у Београду протекле седмице договорено је да Дан сјећања на страдале и прогнане Србе у акцији "Олуја" буде обиљежен 4. августа у Приједору.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана