Додик: БиХ примјер кршења свих постулата владавине права

СРНА
Додик: БиХ примјер кршења свих постулата владавине права

БРАТИСЛАВА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је Европа одустала од вриједности за које се начелно залаже и да је највидљивије то на примјеру БиХ гдје се крше сви постулати владавине права.

- Бирање и именовање високог представника јасно је дефинисано Дејтонским споразумом. Међутим, велике силе су све то подредиле својој моћи и погазиле оно што у Дејтону пише. Само је америчка амбасада, подржана британском и њемачком овдје увела једног странца Шмита, и рекла да је он високи представник. Он данас мијења одлукама законе, он уводи допуне закона, он угрожава функционисање укупног правног и уставног система и све оно што можемо да видимо као декаденцију од раније речене вриједности Европске уније - рекао је Додик обративши се учесницима Симпозијума "Братислава - престоница мира".

На све то, поручује Додик, Европска унија и западне земље шуте.

- Учеснике симпозијума "Братислава - престоница мира" је упознао са парадоксом да се због одлуке Шмита против њега води судски поступак. Страни интервенционизам јасно се огледа и кроз дјеловање Уставног суда БиХ - поручио је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана