Привредници из Српске Турској шаљу храну, Додиков кабинет Сирији 100.000 КМ

ГС
Привредници из Српске Турској шаљу храну, Додиков кабинет Сирији 100.000 КМ

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик покренуо је данас активност финансијске помоћи и Сирији поводом разорног земљотреса који је погодио ову земљу, саопштено је из Кабинета предсједника Српске.

Из Кабинета предсједника Републике Српске, угроженом становништву Сирије, биће дозначено 100.000 марака помоћи, наводи се у саопштењу.

Додик је рекао да вјерује да ће овај примјер солидарности, али и одраз жеље грађана и институција Републике Српске за помоћи угроженим становницима Сирије, бити подстрек и другима.

Додик је изјавио да ће грађанима Турске, који су погођени разорним земљотресом, наредне седмице бити послат први контингент помоћи у виду прехрамбених производа.

-Планирана је пошиљка значајног контингента конзервиране хране, брашна, воде и других производа који су неопходни становништву у угроженим подручјима - рекао је Додик.

Он је напоменуо да ће слање хуманитарне помоћи бити организовано у сарадњи с привредницима из Републике Српске, која исказује пуно саосјећање и солидарност с грађанима Турске у овим тешким тренуцима.

-Тешка ситуација у којој се налазе турски и сиријски народ потресла је све нас у Републици Српској и слање хране и свега што је потребно најугроженијим грађанима је најмање што можемо да урадимо. Сада је вријеме да искажемо солидарност и помогнемо турском и сиријском народу - објавио је Додик на “Твитеру”.

Турску и Сирију је у понедјељак, 6. фебруара, погодио снажан земљотрес јачине 7,8 степени Рихтерове скале, а број погинулих премашио је 21.000.

Помоћ УН почела је јуче да пристиже у из Турске сјеверозападну Сирију коју контролишу побуњеници, након што је у потресу прекинута линија помоћи од кључне важности за око четири милиона људи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана