Додик: Без обзира на све притиске српски народ је јединствен

Срна
Додик: Без обзира на све притиске српски народ је јединствен

БЕОГРАД- Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је јединство српског народа и српске политике заједнички одговор Републике Српске и Србије на све притиске.

Додик сматра да у друштву треба да се одржи опсежна расправа о Косову и свему другом и да се окупи српска национална, вјерска и политичка и сва друга елита.

Он је навео да је српски народ у прошлом вијеку био изложен силним страдањима и да је ово вријеме када, без обзира на турбуленције у свијету, мора да каже како ће се кретати даље.

Додик је рекао да је без обзира на све притиске, из ЕУ, Америке, на Косову и у Републици Српској, српски народ јединствен и да жели да изрази своју јединствену државно-правну и државно-територијалну организацију.

"То је табу тема за Запад, који није дозвољавао те теме, мислим да је крајње вријеме да ми кажемо овом свијету шта су наши циљеви будућих десетљећа и да кажемо да је то свакако српско уједињење у правом смислу. Нисам човјек који одустаје од те приче", рекао је Додик за ТВ "Прва".

Додик сматра да је тежња српског народа када би данас био референдум у Српској о присаједињењу Србији таква да би имали масован излазак и масовну подршку свему томе.

"То је оно што је воља, а невоља је то што међународни фактор ту вољу не уважава, нити је вијековима уназад уважавао, сматрајући да српско национално биће треба да буде разједињено и разбијено у неколико државно правних облика како се не би концентрисало и постало оно што заиста јесте - најмоћнији израз на Балкану", рекао је Додик.

Додик је поновио да је његова идеја да српски народ поручи свијету да има неке опције које су јасне.

Он је нагласио да је воља народа апсолутна јасна и да политичари који га представљају, као и они западни, морају да слиједе вољу народа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана