Додик: Бећировић ништа друго не зна да чини осим да тражи мјере против мене

Срна
Foto: Дражан Поздеровић

СОЛУН - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас Срни да Денис Бећировић ништа друго не зна да чини осим да тражи ригорозне мјере и реперкусије против њега, што, како је оцијенио, представља његов комплекс као недораслог политичара.

Додик је рекао да је избор Бећировића за бошњачког члана Предсједништва БиХ дио слиједа Велике Британије, јер је ова земља непријатељски настројена према Србима.

-Кућом на Јабланичком језеру корумпиран је Педи Ешдаун (бивши високи представник). Ешдаун је у БиХ урнисао Дејтонски мировни споразум - навео је Додик.

Он је истакао да лажна Велика Британија није избор за Србе у БиХ, те да на глобалном нивоу ова земља не значи ништа и да је њене интересе потребно сузбити у БиХ.

-Ово што се Бећировић представља као неко успјешан ништа не значи. Поносан сам на нашу структуру која је одбила да се састане са британским особљем у БиХ. Ово особље су подлаци који покушавају да нанесу зло Србима на овим просторима, што историја може да верификује - рекао је Додик.

Предсједник Српске је истакао да је Британија напустила ЕУ и покушава да обнови своју империју, а цинично је то што заговара друге да приступе Унији.

"Нико не лаже као британски парламентарци"

Милорад Додик сматра да је потребно сузбити британске интересе у БиХ и не дозволити утицај Велике Британије на овим просторима, јер њихови представници износе неистине, као што је то урадила посланик Алиша Кернс рекавши да Српска православна црква (СПЦ) шверцује оружје на Косову и Метохији.

-Она је очигледни лобиста. Срео сам је у Сарајеву и од почетка је заступала интересе Муслимана у БиХ, а веома се присно поздравила и пољубила са Шефиком Џаферовићем што говори о томе да су стари знанци. Можемо свједочити чињеници и да је сам реис-ул-улема захваљивао и давао јој захвалнице. Али, нико не лаже као британски парламентарци - рекао је Додик Срни.

Истакао је да је ријеч о лажи и клевети према СПЦ, наводећи да лажне тврдње посланика у британском парламенту не заслужују пажњу.

-Њу треба истаћи на стуб срама. Замислите да у једној држави, која претендује да буде озбиљна, постоји такав лажов. Никакве понуде добрих намјера не можете очекивати. Када је била у Предсједништву БиХ прије више од годину дана апсолутно је била само на страни Муслимана. Њој су основни проблем Срби. Зато је и могла да слаже тако за СПЦ и Србију - рекао је Додик.

Он је додао да Кернсова није видјела страдање које проживљавају Срби на Косову и Метохији, али да је то дио британске политике.

-Британија је потрчала и прва признала (самопроглашено) Косово. Могу им рећи само једну ствар, а то је да они немају никаквог утицаја, нити су овдје добродошли - истакао је Додик.

Он је рекао да је лаж која је упућена према СПЦ миленијумска и да нема никаквог основа, те да Велика Британија у сарадњи са САД жели да подреди овај дио свијета својим интересима.

-Европљани су стерилни у својим настојањима да се не супротстављају онима који су их тако безочно напустили. Што се тиче наше политике, ми не доживљавамо Британце добронамјерним, већ непријатељски расположеним према Србима и Републици Српској. Најбољи примјер су за то Педи Ешдаун и бројни други - указао је Додик.

Он је додао да је врхунац цинизма у чињеници да су команданта НАТО снага Стјуарта Пича именовали да “шири демократију по Балкану”.

-Заиста, то могу само такви циници и злотвори као што су Британци. То је оквир у којем ми можемо да промишљамо. Британија данас не значи ништа, поготово за БиХ. Мислим да ће се њихова политика загрљаја ЕУ под туторство Британије и Америке веома брзо разбити - истакао је Додик.

Он је рекао да Европа, ако жели да очува свој кредибилитет, мора бјежати из тог загрљаја.

-Они су лажима покушавали да овладају цијелим свијетом. Лажна Велика Британија није никакав избор за нас у БиХ - поручио је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана