Додик: Бећировић куца на погрешна врата, БиХ не може у НАТО

Срна
Додик: Бећировић куца на погрешна врата, БиХ не може у НАТО

БАЊАЛУКА - Не може један члан Предсједништва биран од стране једног од три конститутивна народа говорити у име БиХ ако то није усаглашено у Предсједништву.

Бећировић не може да говори у име грађана и народа у БиХ уколико сматра да је Република Српска у БиХ, истакао је на свом Икс налогу предсједник Републике Српске Милорад Додик.

- Не може један члан Предсједништва биран од стране једног од три конститутивна народа говорити у име БиХ ако то није усаглашено у Предсједништву. Не постоји државна политика ни по једном питању у БиХ. Постоје заједничке политике које се усаглашавају на нивоу Републике Српске и ФБиХ - каже Додик те додаје:

- Денис Бећировић није млад у политици. Очито је да је основе политике преспавао или му се не свиђа шта је научио. Ни мени се не свиђа Устав, али морам да га поштујем. Бећировић, такође, не може да говори у име грађана и народа у БиХ уколико сматра да је Република Српска у БиХ - наводи Додик.

Предсједник Српске каже да оно што Република Српска мисли о НАТО интеграцијама, рекла је Народна скупштина Републике Српске, и због тога, како каже, БиХ не може да се креће према НАТО.

Зато Бећировић куца на погрешна врата када моли Алијансу да убрза пријем БиХ у НАТО, закључује Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана