Додик: Бакир Изетбеговић поново покушава да фалсификује историју

Срна
Додик: Бакир Изетбеговић поново покушава да фалсификује историју

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да је лидер СДА Бакир Изетбеговић поново на дрзак и безобразан начин покушао да фалсификује историју и негира национални идентитет Срба и Хрвата тврдећи да се у средњем вијеку на подручју БиХ “нико није изјашњавао као Србин или Хрват, него су сви били Босанци или Бошњани различитих вјера”.

- Позивајући на муслиманској телевизији "Ал Арабија" исламске земље да појачају своје присуство у БиХ, Бакир је поново показао да од оца Алије није наслиједио само СДА, већ и политичку доктрину из "Исламске декларације", по којој БиХ треба да постане доминантно муслиманска држава утемељена на шеријатском праву - пише Додик на друштвеној мрежи “Икс”.

Оваквим ставовима, наводи Додик, јасно се показује да је СДА исламска радикална организација која је опредијељена против Дејтонског мировног споразума, који гарантује равноправност конститутивних народа.

- Њихова (СДА) декларативна подршка европском путу БиХ у суштини је превара и представља куповину времена да би у једном тренутку муслимани постали доминантни у бројчаном и политичком смислу - додао је Додик.

Додик наглашава да је српском народу ова политика СДА одавно јасна.

- А Бакирови ставови нас додатно мотивишу да се одлучније и снажније окупљамо око Републике Српске и њених институција јер само на тај начин можемо сачувати наш идентитет и начин живота као слободни људи - додао је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана