Додик: Бајден призива рат, Срби неће бити монета за поткусуривање

Срна
Додик: Бајден призива рат, Срби неће бити монета за поткусуривање

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да предсједник моћне Америке Џозеф Бајден обмањује јавност, шири страх и призива рат и поручио да Срби неће бити монета за било чије поткусуривање.

"Једном су народи на овим просторима били наивни, туђе интересе ставили су изнад својих и платили су трагичну цијену. Највећу српски народ", написао је Додик на друштвеној мрежи "Икс".

Он је нагласио да су Срби на Балкану опредијељени за мир, за сарадњу и за напредак.

"За остваривање ваших интереса сами сносите трошкове. Срби неће бити монета за било чије поткусуривање. Зато престаните да говорите неистине, престаните да нас хушкате једне на друге. Имамо право на будућност у миру", поручио је Додик.

Он је додао да предсједник САД може препоручити малом броју Европљана који га још слушају да БиХ заслужује почетак преговора са ЕУ.

Амерички предсједник Џозеф Бајден рекао је да би укидање финансијске помоћи Украјини могло довести до кризе у земљама Балкана.

"Ако одемо, а Русија издржи њихов напад и побиједи Украјину, шта мислите да ће се догодити у балканским земљама? Што мислите да ће се догодити од Пољске до Мађарске?", упитао је Бајден у обраћању у Бијелој кући.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана