Додик: Акт о Уставном суду БиХ темељ будућих одлука у осамостаљивању Српске

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА - Доношење Приједлога закона о непримјењивању одлука Уставног суда БиХ камен темељац будућих одлука које ће Српска доносити у смислу што већег осамостаљивања, за почетак у оквиру БиХ, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик у Народној скупштини.

Додик је рекао да би на том плану било добро за Српску да сви посланици данас говоре једним гласом.

"Вјерујем да смо у вези с овим актом на истоме, те позивам да будемо. Ако нисте, имамо већину са којом можемо да и то завршимо. А ви онда послије објашњавајте зашто нисте били дио те већине или укупног фронта одбране Српске", рекао је Додик током посланичке расправе у Народној скупштини о Приједлогу закона о непримјењивању одлука Уставног суда БиХ.

Додик је подсјетио на периоде када је водио бројне и тешке политичке битке, међу којима је и она у којој је сачувана полиција Српске и многе републичке надлежности.

Додик је рекао да је за Српску било јако штетно што су на ниво БиХ пренесени индиректни порези, за шта је заслужан ПДП-ов Младен Иванић.

"(Иванић) када је био на академији СДА у Зеници рекао је да је он тај који је пренио војску, индиректне порезе, обавјештајну службу. Највећа штета за Српску јесте било пренијети индиректне порезе на ниво БиХ", подсјетио је Додик.

Он је рекао да је СДС партија која је заслужна за оно што је урађено током рата.

"Тачно је да је Српска формирана, да су Радован Караџић и остали који су водили тај покрет пристали да изгубе комодитет, породични и лични, али су се борили за једну идеју", подсјетио је Додик.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана