Додик: Ако нам дирнете имовину, неће вам помоћи ни директор ЦИА

Срна
Foto: Велибор Трипић

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да српски народ не смије да изгуби свој идентитет и да је зато важно враћати се Петру Кочићу који је учио Србе да истрају.

"Само они који истрају могу да успију", рекао је Додик обраћаујући се присутнима на свечаности поводом 59. "Кочићевог збора" на Мањачи.

Додик је истакао да су Срби поносни што имају великана као што је Петар Кочић, те да присуство великог броја људи на "Кочићевом збору" показује да се цијени и поштује његова борба за истину и слободу српског народа.

"И данас смо под истим туторима и оних који би да укину нашу слободу. Ово је наша земља и наше вјеровање, идентитет, народ и наш Петар Кочић. Усмјерени смо ка истом циљу да се боримо за коначну слободу", рекао је Додик

Он је истакао да Српска овај догађај обиљежава заједно са Србијом и то захваљујући предсједнику Александру Вучићу.

"Управо нам то јединство треба да се окупимо у глобално тешком времену. Морамо остати окупљени и само такви можемо дочекати добра рјешења у оваквом свијету. Ако будемо разједињени, као што је о питању /Кристијана/ Шмита, то морамо одбацити. Морамо бранити Републику Српску, немамо другог начина", навео је Додик.

Предсједник Српске је нагласио да је циљ јасан, због чега је најлакше наћи пут.

"Циљ је да се повежемо што више са Србијом. То говори и Декларација коју смо потписали на Сверпском сабору, у којој се каже да нема босанских или неких других Срба, већ само Срби. То су смислили они који су нас хтјели подијелити. Против тога се борио и Петар Кочић", рекао је Додик.

Он је напоменуо да је Декларација најснажнији документ савремене српске историје, те указао да је борба за очување српског језика један од приоритета.

"Не сумњам у Србију и њено руководство, не сумњам у наш српски народ. Кочић нас је учио како треба истрајати. Ко се колеба неможе успјети. Кочић је жртвовао свој живот, али је био увјерен у идеју слободе", нагласио је Додик.

Он је поручио да српски народ неће нико зауставити у намјери да говори о истини и да манипулацијама покушавају уништити идеју слободе.

"Поносан сам што је овдје застава Србије, а не БиХ. БиХ није наша држава већ морање. Покушали смо да је градимо али дејтонска БиХ силнним интервенцијама странаца разбила је БиХ. Та БиХ не постоји, а није ни живјела", истакао је Додик.

Он је рекао да су Срби због очувања мира хтјели сачувати БиХ, те су вјеровали да ће неко стати са нападима на Републику Српску.

"Сада желе имовину. Када нам то узму, онда немамо ништа. Немамо Републику Српску. БиХ није наш идентитет, већ Република Српска и Србија. Наш идентитет не може бити БиХ. Ако нам дирнете имовину, истог тренутка донијећемо своју одлуку о самосталности. Неће вам помоћи ни директор ЦИА", поручио је Додик.

Он је додао да је посебан печат својим присуством дао пјесник Матија Бећковић који се као и Кочић борио за истину и слободу српског народа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана