Додик: Ако амерички службеник настави са пријетњама, биће протјеран из Бањалуке

Срна
Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinjа

БАЊАЛУКА- Предсједник СНСД-а Милорад Додик поручио је данас да неће проћи притисци који се врше на чланове СНСД-а и структуре власти у Републици Српској увођењем санкција САД, те покушаји наметања атмосфере казне и прогона.

"Подаци којима располажемо говоре да овдје неки шеф америчке канцеларије обилази банке и предузећа, пријети им. То је покушај дестабилизације прилика овдје. Биће упозорен ових дана да то не ради, ако настави биће протјеран из Бањалуке, без обзира на то што је ријеч о америчком службенику", рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Додик је, након сједнице Предсједништва и Извршног комитета СНСД-а, истакао да је ова странка јака у цијелој Републици Српској, а посебно у Лакташима.

Он је навео и да су нови људи дошли у СНСД, те да је то неуништива организација.

Кад је ријеч о изјави предсједника Србије Александра Вучића да НАТО гомила своје снаге на Косову и Метохији и у БиХ, Додик је истакао да нико у БиХ није донио одлуку да они могу да дођу, али да се стално прича о томе.

"Једино, ако нису одлучили да слушају /министра одбране у Савјету министара Зукана/ Хелеза, али Хелез није тај који доноси одлуку, то доноси Предсједништво. Ако би било шта урадили у БиХ на ту тему, они руше уставни поредак", нагласио је Додик.

Додик је позвао грађане да остану мирни ако се то деси, те поручио да овдје нико не размишља о пушкама, али да ће размишљати о јајима и парадајзу кад дође вријеме за тако нешто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана