Додик: 9. јануар митски дан, нећемо одустати од обиљежавања

Срна
Додик: 9. јануар митски дан, нећемо одустати од обиљежавања

БАЊАЛУКА- Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је 9. јануар за Србе митски дан, јер је тада створена Република Српска и да неће одустати од обиљежавања тог датума.

Додик је, коментаришући медијску и политичку хајку из Федерације БиХ /ФБиХ/ због прославе 9. јануара - Дана Републике, напоменуо да је 20 година обиљежаван Дан Републике и да никоме није сметало у том ентитету.

"Сада су одједном измислили да је то прича која се поклапа са нашим вјерским празником", рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Он је истакао да су околности довеле до тога да је Република Српска настала на дан када се слави Свети Стефан.

"То оргијање, паљење застава и слично које тамо гледамо је апсолутно неприхватљиво", рекао је Додик.

У Зеници је у уторак навече, 9. јануара, запаљена застава Републике Српске, а група хулигана узвикивала је "Алаху екбер" и "Текбир". Према снимцима који су се појавили на друштвеним мрежама група хулигана је носила и ратне заставе такозване Армије БиХ. Вандалски чин догодио се на дан када је Република Српска обиљежавала свој празник - Дан Републике.

Исте вечери група грађана је протестовала испред православне цркве у Коњицу захтијевајући да буде скинута српска застава која је стављена за православни Божић, а на лице мјеста изашла је и полиција како би обезбиједила објекат.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана