Додељена Срца Сарајева за ТВ серије, Жарку Лаушевићу постхумно награда

Танјуг
Додељена Срца Сарајева за ТВ серије, Жарку Лаушевићу постхумно награда

САРАЈЕВО- Свечана додјела награда Срце Сарајева за ТВ серије 30. Сарајево Филм Фестивала одржана је у Хотелу „Хилс“, а награде Срце Сарајева за ТВ серије додијељене су у двије категорије - за драмске серије и за комедије.

"Знам како дишеш“ креатора Јасмиле Жбанић и Дамира Ибрахимовића освојила је седам награда Срце Сарајева за ТВ серије у категорији за драмске серије: за најбољу драмску серију, за најбољу главну глумицу (Јасна Ђурчић), за епизодну глумицу (Јелена Кордић Курет), епизодног глумца (Мирвад Курић), звијезду у успону (Лазар Драгојевић), сценарио (Јасмила Жбанић и Елма Татарагић) и режију (Нермин Хамзагић).

Срце Сарајева за најбољег главног глумца постхумно је припало Жарку Лаушевићу за улогу Живојина Мишића у серији "Вриjеме смрти“.

Срце Сарајева за најбољу комедију освојила је серија "Принц из Елеја“ креатора Елме Татарагић, Душана Вранића, Енеса Златара и Амре Бакшић Чамо.             

Ова је серија у категорији комедија освојила и Срце Сарајева за најбољег главног глумца (Ален Муратовић) и за сценарио (Елма Татарагић, Душан Вранић, Енес Златар).

"Радио Милева“, серија креатора Небојше Гарића, освојила је три Срца Сарајева у категорији комедије - за најбољу главну глумицу (Олга Одановић), звијезду у успону (Крис Гаврић) и режију (Елмир Јукић).

За награде Срце Сарајева за ТВ серије 30. Сарајево Филм Фестивала гласао је струковни жири састављен од више од 500 филмских професионалаца из региона, а ове године било је номиновано осам серија у 14 категорија, саопштили су организатори.

На церемонији доделе награда Срце Сарајева за ТВ серије уручена су и Почасна Срца Сарајева Кристофу Папусеку и Филипеу Боберу.

Признања им је уручио предсједник Сарајево Филм Фестивала Мирсад Пуриватра.

Америчком редитељу, сценаристи и продуценту Алексендру Пејну уручена је награда Срце Сарајева за изузетан допринос филмској умјетности.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана