Добој: Осам хиљада људи поручило да граница постоји

Срна
Foto: Срна

ДОБОЈ - Осам хиљада људи окупило се вечерас на међуентитетској граници у Станић Ријеци код Добоја да би поручили да ће се достојанствено борити за очување Републике Српске чије су су границе натопљене крвљу њених најбољих синова.

На скупу подршке институцијама Републике Српске, који је одржан под мотом "Граница постоји", присутни су били грађани из свих општина добојске регије, али и из Челинца, Српца, чак и Требиња.

Окупљени су поручили да ће се Република Српска бранити мудрошћу, младости и љепотом, свим снагама из ината.

Подршку институцијама републике Српске учесници су исказали и мирном шетњом магистралним путем Добој-Тузла.

Окупљање је почело минутом ћутње којом је одата почаст недавно убијеним Србима на Косову и Метохији у сукобу са припадницима самопроглашеног Косова.

Скуп је протекао без инцидената, а обезбјеђивали су га припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Присуствовали су министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Данијел Егић, министар трговине и туризма Денис Шулић, министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Бојан Випотник, министар просвјете и културе Жељка Стојичић, шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Параламентарне скупштине БиХ Сања Вулић, делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић, посланици СНСД-а у Народној скупштини Данијел Јошић, Нина Букејловић и Александар Суботић, замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана