До 17. новембра предложити кандидате за српске делегате у Дом народа Парламента БиХ

Срна
До 17. новембра предложити кандидате за српске делегате у Дом народа Парламента БиХ

БАЊАЛУКА - Народна скупштина Републике Српске усвојила је вечерас закључак, којим се задужују политичке странке или сваки посланик у парламенту Српске да до четвртка, 17. новембра, предложе једног или више кандидата за листе за избор српских делегата у Дом народа Парламентарне скупштине БиХ.

Приједлоге са именима посланика треба доставити до четвртка до 18.00 часова.

Усвојен је и закључак, којим се задужују политичке странке заступљене у клубовима посланика одговарајућих конститутивних народа и осталих да до 22. новембра до 14.00 часова предложе једног или више кандидата за листе за избор делегата у Вијећу народа Републике Српске.

Задужује се скупштинска Комисија за избор и именовање да предложене листе српских делегата у Дом народа Парламентарне скупштине БиХ, као и листе кандидата за Вијеће народа Републике Српске у што краћем року прослиједи Централној изборној комисији /ЦИК/ БиХ на поступак потврђивања и овјере.

Народна скупштина Републике Српске задужује Комисију за избор и именовање да након што ЦИК БиХ потврди и овјери листе кандидата у што краћем року припреми процедуру за избор српских делегата у Дом народа Парламентарне скупштине БиХ и избор делегата у Вијећу народа Републике Српске.

Ови закључци ступају на снагу даном доношења и биће објављени у "Службеном гласнику Републике Српске".

Дио народних посланика положиће вечерас у 19.00 часова вјерски дио заклетве у Храму Христа Спаситеља у Бањалуци.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић је окончао рад конститутивне сједнице парламента Српске након што је апсолвиран дневни ред.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана