Ђурић: „Шумама“ газдовати одговорније

СРНА
Ђурић: „Шумама“ газдовати одговорније

БАЊАЛУКА - Посланик СДС-а Перо Ђурић рекао је у Народној скупштини Републике Српске да се "Шумама Републике Српске" треба газдовати одговорније.

Ђурић је, током посланичке расправе у Народној скупштини о извјештају Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске о спроведеној финансијској ревизији Јавног предузећа "Шуме Републике Српске" за 2020. годину, рекао да је један од највећих проблема у "Шумама" недостатак радника у производњи, као и давање шумског сортимента одређеним фирмама испод тржишне цијене.

Посланик СНСД-а Борис Пашалић рекао је да је у "Шумама" било проблема, али да увијек треба покушавати да се стање додатно поправи, на чему је инсистирао и док је био ресорни министар.

Пашалић је поручио опозиционим посланицима да треба знати да су "Шуме" завршиле 2023. годину са плусом од 2,3 милиона КМ, а годину прије са 8,7 милиона КМ.

Поводом информације да је вршилац дужности генералног директора Јавног предузећа "Шуме Републике Српске" Славен Гојковић недавно поднио оставку, Пашалић је истакао да је ријеч о поштеном и часном човјеку, добром шумару и стручњаку.

"Било ми је задовољство да радим и сарађујем с њим", рекао је Пашалић.

Посланик СДС-а Маја Драгојевић Стојић рекла је да се "Шумама", у којима ради више хиљада људи, годинама управља неодговорно.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана