Ђурић: Минут до дванаест за примену споразума Београда и Приштине

Танјуг
Ђурић: Минут до дванаест за примену споразума Београда и Приштине

ВАШИНГТОН - Амбасадор Србије у САД Марко Ђурић рекао је за Тањуг, да не сматра да је долазак “петорке” дан Д за Србију, али да мисли да је свакако последњи тренутак за примјену споразума Београда и Приштине.

“Свакако је минут до дванаест за примену Бриселског споразума, за поштовање Вашингтонских принципа и за нормализацију стања на терену и заустављања Куртијевих потеза који су претходних месеци задали много главобоље не само нашим људима који живе на КИМ већ и дестабилизовали читав регион, “ рекао је Ђурић.

Како је рекао, од 24. фебруара прошле године Курти “континуирано и непрекидно настоји да насилним методама поткопа и ослаби српске позиције”.

“Једино што је успео да уради то је да поткопа и ослаби стабилност у овом делу Европе. Србија напредује, развија се унапређује своје економске и политичке капацитете, самоуверено и одговорно се односи према процесу дијалога”, истиче Ђурић.

Наглашава да је предсједник Србије Александар Вучић “стао иза српског народа на КиМ”, у претходним недељама и месецима када је безбедност била угрожена”.

“Ово је за Србију значајан дан, али дан у коме ће српска делегација и српски предстваници са председником Вучићем на челу водити рачуна о интересима Србије и будућности како Срба на КиМ тако Србије у целости”, закључио је Ђурић.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана