Ђукановићу у поноћ истиче рок да потпише Закон о предсједнику

Срна
Foto: Архива

ПОДГОРИЦА- Предсједнику Црне Горе Милу Ђукановићу у поноћ истиче рок да потпише измјене Закона о предсједнику, саопштено је из Демократског фронта.

У Демократском фронту очекују да Ђукановић испуни ту своју уставну дужност, као што је то чинио и у ранијим случајевима потписивања закона који су једном били враћени.

"За разлику од неуставних закона о одгађању локалних избора и насилном одвајању Зете, које је Ђукановић потписао други пут, наше измјене и допуне Закона о предсједнику су у потпуности усклађене са Уставом", напоменули су из Дф-а.

Према њиховим ријечима, потписивањем тог закона стварају се претпоставке за излазак из политичке кризе коју је, како су навели, Ђукановић изазвао не дајући мандат побједницима избора из 2020. године.

"Након што потпише закон, Ђукановић у функцији предсједника државе треба одмах да отпочне разговоре са представницима парламентарне већине и предложи за мандатара особу која има подршку најмање 41 посланика", закључили су у Дф-у.

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић вратио је предсједнику црногорске Скупштине Данијели Ђуровић измијењени Закон о предсједнику, затраживши у допису да се отклони грешка у називу. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана