Ђорђе Вучинић за "Глас Српске": Нећемо само климати главом у Скупштини

Ведрана Кулага Симић
Foto: Фејсбук/ Ђорђе Вучинић

БАЊАЛУКА - Ђорђе Вучинић је један од најмлађих посланика који ће сутра у Народној скупштини Републике Српске положити заклетву, а за „Глас“ каже да ће се посветити тражењу рјешења за проблеме обичног народа, посебно у својој Херцеговини.

Вучинић, који је рођен 1999. године, је апсолвент Правног факултета у Новом Саду, а политичка сцена му није страна јер је и најмлађи одборник у Скупштини Града Требиња, а посланички мандат у републичком парламенту освојио је као кандидат листе Небојше Вукановића - За правду и ред.

Иако би сутрашња сједница требала бити више формална и протоколарна, сматра да ће бити узбудљива.

- Нисмо ушли тамо да климамо гласовом и искључиво гласамо, већ да се чује глас народа - истакао је Вучинић.

Наглашава да ће у фокусу његовог рада бити проблеми са којима се бори обичан народ.

- Моја Херцеговина је исувише запостављена од стране актуелне власти у Српској. Кључни проблем је и одлазак становништва. То можемо зауставити и тако што ћемо између општина направити нормалне путеве, а између неких и јер их и нема иако смо добили новац од неких страних земаља. Конкретно је ријеч о оном између Невесиња и Берковића, за шта је Холандија уплатила близу три милиона евра прије неколико година, али од тог пута ништа нисмо видјели. Херцеговина се исељава, морамо указати на проблеме, али и на узрочнике, а то је актуелна власт - рекао је Вучинић који је од ове године апсолвент на Правом факултету у Новом Саду.

Посланичке и факултетске обавезе ће, сматра, некако ускладити.

- И навикао сам, у неку руку, јер сам практично двије године волонтирао у требињској скупштини и преко 600 километара имао од Новог Сада до Требиња. Сада је и можда и краћа удаљеност, што је олакшање, али су много већи изазови у Народној скупштини Српске. Како ће се ускладити, не знам, али нека буде борба непрестана – закључио је за „Глас Српске“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана