Ђоковић освојио први сет, злато све ближе

Танјуг
Foto: Танјуг/ АП

ПАРИЗ - Српски тенисер Новак Ђоковић повео је 1:0 у сетовима против Шпанца Карлоса Алкараза у финалу Олимпијских игара у Паризу.

Ђоковић је добио први сет резултатом 7:6 (7:3). Први сет је трајао један сат и 34 минута. Меч се игра на стадиону Филип Шатрије на Ролан Гаросу. Финале се игра на два добијена сета.

Ђоковић је први сервирао на мечу, а успио је да поведе 1:0. Српски тенисер је у наредном гему имао брејк лопту, али је Алкараз успео да изједначи на 1:1. Ђоковић је повео 2:1, а потом је на сервис противника имао три везане брејк лопте. Међутим, шпански тенисер је сигурним сервисом спасао све три брејк лопте и изједначио је на 2:2.

Велика борба је виђена у наредном гему, а Ђоковић је успио да спаси три брејк лопте и да поведе 3:2. Играло се потом гем за гем, а Шпанац у деветом гему при резултату 4:4 није искористио пет брејк прилика. Ђоковић је затим повео 5:4, али је Алкараз потом стигао до 5:5.

Ђоковић је повео 6:5, а онда је на сервис противника имао сет лопту. Шпанац је успио да изједначи на 6:6, а победник првог сета одлучен је у тај-брејку, који је припао српском тенисеру резултатом 7:3.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана