Ђокић: Уставни суд БиХ под утицајем спољних центара моћи

ГС
Ђокић: Уставни суд БиХ под утицајем спољних центара моћи

БАЊАЛУКА - Уставни суд БиХ је институција под утицајем спољних центара моћи и својом посљедњом одлуком је нарушио односе у БиХ, рекао је предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић.

"Уставни суд не само да је унио немир, већ је дубоко нарушио односе у БиХ" рекао је Ђокић.

Он је навео да Република Српска не може прећи преко одлуке о измјени правила о потребном кворуму за одржавање пленарне сједнице овог суда, подсјетивши да ће, ако данас до 12.00 часова не буде повучена ова одлука, бити заказана сједница Народне скупштине Републике Српске.

Подсјећамо, Уставни суд БиХ саопштио је почетком ове седмице да је избрисао одредбу у правилу о одгађању сједнице ако не присуствују најмање тројица судија које је изабрао Представнички дом Парламента ФБиХ и најмање један судија кога је изабрала Народна скупштина Републике Српске.

Представници власти Републике затражили су у уторак, 20. јуна, да Уставни суд БиХ укине одлуку о измјени правила овог суда и врати је на одлуку од прије.

Уколико ова одлука не буде повучена данас до 12.00 часова, биће заказана сједница Народне скупштине Републике Српске на којој ће бити донесен закон о престанку важења и објављивања одлука тог суда у Српској и заштити лица која буду прогоњена због тога од органа БиХ, преноси РТРС.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана