Ђокић: Српска има свијетлу будућност на пољу енергетике

ГС
Ђокић: Српска има свијетлу будућност на пољу енергетике

БАЊАЛУКА - Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић рекао је да је посјетом мађарског премијера Виктора Орбана и привредне делегације још једном потврђена опредијељеност Мађарске за сарадњу са Републиком Српском.

Ђокић је рекао да је Мађарска заинтересована за сарадњу на енергетским пројектима, подсјећајући да су договорени пројекти вриједни 140 милиона КМ.

- Ми већ дуже вријеме имамо сталну комуникацију и сарадњу са мађарским компанијама на пољу енергетских пројеката. Та сарадња је битно унапрijеђена развојем билатералних односа Мађарске и Републике Српске, у чему свакако најважнију улогу има предсједник Српске Милорад Додик који је са премијером Орбаном изградио висок ниво разумијевања за положај Републике Српске и српског народа и за политику коју Српска проводи, а на тај начин и за њене економске активности - навео је Ђокић.

Напомиње да Република Српска има потписан уговор са мађарском компанијом за изградњу соларне електране “Требиње 1” и да је тај пројекат у фази припрема за потпуну реализацију.

Ђокић је истакао да Република Српска активно улаже у област енергетике и да су учињени велики кораци у економском развоју.

- Циљ је да ојачамо улогу Електропривреде, да она буде носилац великих пројеката и да очувамо енергетску стабилност и независност Републике Српске - рекао је Ђокић.

Он је рекао да Република Српска има свијетлу будућност на пољу енергетике, посебно у зеленим изворима енергије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана