Ђокић: Српска чува тековине одбрамбено-отаџбинског рата

Срна
Ђокић: Српска чува тековине одбрамбено-отаџбинског рата

БАНЈАЛУКА - Предсједник Социјалистичке партије (СП) Петар Ђокић честитао је Борачкој организацији Републике Српске и свим борцима Војске Српске Дан бораца и Дан Првог српског устанка, истичући је да Република Српска чува тековине Одбрамбено-отаџбинског рата и да ће тако бити и у будућности.

”На данашњи дан треба да се сјећамо, да будемо поносни и да се поклонимо оним људима који су уградили живот у темеље Републике Српске. Погинула 23.752 борца и сви који су преживјели изборили су се за слободу”, навео је Ђокић у честитки.

Он је истакао да институције настављају да воде бригу о правима демобилисаних бораца, ратним војним инвалидима и потомцима погинулих бораца Војске Републике Српске, саопштено је из СП.

Ђокић је упутио честитку и државном врху Србије поводом 15. фебруара - Дана државности, уз поруку да је доношење првог демократског, Сретењског устава, један од најважнијих датума у историји српске државе.

“Наша истинска повезаност оличена је у искреним, блиским везама са братским народом Србије, са којим дијелимо и баштинимо тековине исте, заједничке прошлости, поријекла, културног и духовног насљеђа”, навео је он.

Ђокић је упутио искрене честитке Дана државности Србије предсједнику Александру Вучићу, комплетном државном руководству и свим грађанима, уз поруку да Српска у снажној и политички стабилној Србији види узданицу и најјачи ослонац.

Ђокић је нагласио да је сада више него икад неопходна снажна и просперитетна Србија.

“На великој прекретници када је у питању Косово и Метохија, Србија мора да буде центар стабилности и мира на Балкану и региону и највећи ослонац оснаживању и просперитету Републике Српске”, закључио је Ђокић, који је и министар енергетике и рударства Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана