Ђокић: Социјалистичка партија дала велики допринос стабилности Српске

Срна
Ђокић: Социјалистичка партија дала велики допринос стабилности Српске

ТРЕБИЊЕ - Социјалистичка партија /СП/ дала је велики допринос стабилности Републике Српске, њеном друштвено-економском развоју и снажењу њених институција, изјавио је предсједник партије Петар Ђокић који је вечерас у Требињу присуствовао свечаној сједници поводом 30 година постојања СП-а.

Ђокић је рекао да је ова партија настала прије 30 година, као друштвена и политичка алтернатива тадашњем систему власти Републике Српске, желећи да на тај начин спријече да се Република Српска развија као република у којој неће бити демократије, већ да буде слободе за све.

"СП траје зато што има снажну идеју око које је окупљена, а то је идеја слободе, социјалне правде, хуманости, солидарности, која је када се појавила на овим просторима прије више од једног вијека оставила изузетно видљив и неизбрисив траг на укупан друштвени живот и развој, утичући на формирање свијести људи који су се идентификовали са нашом политичком идејом", рекао је Ђокић новинарима.

Он је подсјетио да је ова странка у периоду након рата дала изузетно велики допринос на обнови и друштвено-економском развоју Републике Српске и снажењу њених институција, на шта су веома поносни.

"Наша партија је несумњиво дала велики допринос стабилности Републике Српске и поносан сам на све оно што су наши чланови и одбори широм Републике Српске до сада остварили", рекао је Ђокић.

Предсједник Градског одбора СП-а у Требињу Рајко Ћапин изразио је задовољство поводом 30 година постојања странке, те истакао да ће и у наредном периоду развијати Републику Српску, највише се ослањајући на младе који, како је рекао, имају огромне потенцијале у свим сферама.

"Доказали смо у више наврата да смо неко ко је вриједан пажње, респектабилан политички фактор и један од најважнијих стубова стабилности Републике Српске", рекао је Ћапин.

Свечаној сједници у Требињу присуствовали су чланови Градског одбора СП-а у Требињу, као и представници коалиционих партнера странке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана