Ђокић: Само ентитети позвани да се баве имовином

Срна
Ђокић: Само ентитети позвани да се баве имовином

УГЉЕВИК- Предсједник Социјалистичке партије (СП) Петар Ђокић истакао је данас да ОХР нема надлежност да се бави питањем имовине у БиХ, него да су само ентитети, као ствараоци дејтонске структуре БиХ, позвани да рјешавају то питање.

-Не знам зашто се они, који уопште нису надлежни да се баве пословима у вези са имовином, баве тиме. Какву улогу има ОХР када ми овдје имамо довољно знања и памети да сједнемо и рјешавамо та питања? - упитао је Ђокић.

Ђокић, који је и министар енергетике и рударства Републике Српске, рекао је да је претходних неколико дана договорено одржавање заједничке сједнице влада Српске и ФБиХ и да се разговара о неколико важних питања.

-Једно од њих је имовина и на који начин бисмо то могли да заједно ријешимо. Искључиво су два ентитета, као ствараоци дејтонске структуре БиХ, носиоци живота овдје и они су ти који су позвани да рјешавају питања, док ОХР с тим нема никакве везе - рекао је Ђокић новинарима у Угљевику.

Сматра да ОХР може да има неки консултантски тим, али да је апсурдно да му даје значај какав би требало да се даје институцијама државе.

-То је погрешно и само може да доводи даље до одређених неспоразума и неповјерења, зато што ће се онда у институцијама, неки, који тако желе, ослањати на оно што ради ОХР, а неће тражити рјешења у оквиру својих институција, које су за те послове надлежне - указао је Ђокић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана