Ђокић са мисијом Свјетске банке о подршци реформама у Српској

ГС
Ђокић са мисијом Свјетске банке о подршци реформама у Српској

БАЊАЛУКА - Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић разговарао је данас у Бањалуци са мисијом Свјетске банке у БиХ о тренутним и планираним активностима те наставку сарадње ресорног министарства са овом финансијском организацијом.

На састанку је разговарано о пројекту унапређења система управљања јавним инвестицијама у Републици Српској, као и потенцијалним областима и модалитетима за будућу подршку Свјетске банке континуираним реформама јавних предузећа у Српској.

Министар Ђокић је истакао да у пројектима који су планирани за реализацију у наредном трогодишњем периоду у оквиру Програма јавних инвестиција, који је у нацрту усвојила Влада у јуну ове године, највеће учешће имају пројекти који су у надлежности Министарства енергетике и рударства. Према његовима ријечима, то само по себи говори о значају енергетике за будуће пројекције економског развоја Републике Српске.

Учесници састанка су констатовали да у том смислу постоји потреба већег кориштења расположивих финансијских средстава за реализацију стратешки важних пројеката, што је предуслов њихове успјешне реализације и очувања стабилности електроенергетског система Српске. Министар Ђокић је истакао да је Република Српска стабилна у погледу извршења финансијских обавеза те поуздан партнер свима онима који желе да сарађују.

Представници Свјетске банке су изразили спремност за наставак подршке и даљу сарадњу у потенцијалним заједничким пројектима, кроз разне програме помоћи активностима које Република Српска планира да проводи.

Министар Ђокић се захвалио за досадашњу сарадњу и подршку те подржао будуће пројекте и активности од заједничког интереса који би могли бити реализовани са овом финансијском организацијом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана