Ђокић потврдио: Петко Ранкић кандидат за потпредсједника НСРС

Срна
Foto: Архива

БАЊАЛУКА - Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић изјавио је данас да треба дати подршку новим људима да буду друштвено видљиви и остварени.

Ђокић је потврдио да ће Петко Ранкић бити кандидат те странке за потпредсједника Народне скупштине Републике Српске.

"Подршку партије добио је зато што је наша коалициона листа побиједила у Братунцу. Поштујемо изборни резултат", изјавио је Ђокић новинарима у Бањалуци.

Он сматра да је потребно афирмисати резултате које остваре посланици, наводећи и да је Ранкић остварен човјек, који ће и функцију народног посланика и потпредсједника републичког парламента обављати у најбољем интересу Српске, руководећи се ониме што је надлежност и функција Народне скупштине Републике Српске.

Ђокић је, одговарајући на питање новинара да ли ће подржати приједлог предсједника СНСД-а Милорада Додика да изабрани или именовани функционери могу обављати само једну функцију, нагласио да нема ништа против.

Он је навео да ће Велибор Станић из Социјалистичке партије поднијети оставку на функцију директора једног организационог дијела Шумског газдинства Бањалука, а прихватити мандат народног посланика.

"То је један од доприноса који ми као партија дајемо промоцији овог принципа", рекао је Ђокић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана