Ђокић: Подржаћемо документ о мирном разлазу

СРНА
Ђокић: Подржаћемо документ о мирном разлазу

БАЊАЛУКА - Лидер Социјалистичке партије Петар Ђокић изјавио је да ће подржати документ о мирном разлазу у БиХ којим се желе унаприједити односи на овом простору.

Ђокић је истакао да је најважнији дух тог докуметзна који ће бити понуђен и Народној скупштини и Влади, као и Федерацији БиХ.

"Носи у себи жељу да имамо стабилан и миран живот на овим просторима и да отклонимо сваку дилему и сумњу да ли може бити сукоба већ да видимо како можемо да унаприједимо живот", рекао је Ђокић новинарима у Бањалуци.

Он је навео да није учествовао у изради документа, већ да је именована посебна радна група, као и да има повјерење шта је о том питању урадио предсједник Републике.

"Подржаћемо ту активност. Идеја да се о томе разговара са другим ентитетом у БиХ настала је као продукт бројих неспоразума од како је потписан Дејтонски мировни споразум", рекао је Ђокић.

Он је указао да се констатно с једне стране суочавамо са намјером да се Дејтонски споразум посматра као привремени модел организације БиХ и да се у једном времену одбаци.

"То је била тенденције политике која је долазила из Сарајеву која и данас траје", каже Ђокић.

Он је напоменуо да је Република Српска имала кашњење у опредјељењу да досљедно примјењује Дејтонски споразум, да је то био период послије рата, до 1998. године, јер су тада сматрали да је то била издаја Српске, али од тада до данас се досљедно спроводи.

"Желимо да и други ентитет то зна и да јасан одговор о том питању. Идеја раздруживања није идеја да се неки материјал поцијепа и баци него да се отвори дијалог који ће унаприједити односе ако је то могуће, ако није да дефинише односе на неким новим принципима", закључио је Ђокић. /

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана