Ђокић: Подршка јединству институција Србије које предводи Вучић

Срна
Ђокић: Подршка јединству институција Србије које предводи Вучић

БАЊАЛУКА - Социјалистичка партија (СП) у потпуности подржава јединство институција Србије које предводи предсједник Александар Вучић у очувању виталног и националног интереса, територијалног интегритета и суверенитета, поручио је предсједник партије Петар Ђокић.

Ђокић је навео да је пред Вучићем и Владом, посебно пред Министарством спољних послова које предводи Ивица Дачић, преломни тренутак да остану досљедни у борби за очување јужне српске покрајине, а да истовремено покажу способност и спремност да истрају на европском путу.

-Београд у том погледу има пуну подршку СП-а и Републике Српске - указао је Ђокић.

Он је оцијенио да све што се претходних дана дешавало, када су у питању дипломатски иступи Запада, указује на то да је Србија изложена великом притиску како би се дошло до коначног рјешења у вишедеценијском спору између српских и привремених приштинских институција.

Ђокић сматра да би формирање Заједнице српских општина био би једини гарант безбиједности српског народа на Косову и Метохији.

Он је подсјетио да привремена власт у Приштини 10 година одбија да имплементира оно што је потписала, а то је формирање Заједнице српских општина, истичући да је Србија свих ових година радила све што је било у њеној моћи да заштити свој народ и очува своју територију и да је сада вријеме за јединство и стрпљење како би се дошло до најбезболнијег рјешења.

-Вучић, Дачић и остале институције Србије имају капацитет да то и остваре и вјерујем да ће из оног што им слиједи да извуку максимум, за добробит српског народа - закључио је Ђокић.

Влада Србије одржава данас сједницу у Београду, којој ће присуствовати и предсједник Србије Александар Вучић.

Очекује се да ће Вучић извјестити Владу о преговорима са високом западном делегацијом и приједлогу споразума са Приштином који је Србији понуђен, али није јаван.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана