Ђокић: Оптужница против Додика бесмислена

ГС
Foto: ГС

БАЊАЛУКА - Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић изјавио је да је данас подигнута оптужница против предсједника Републике Српске Милорада Додика и в.д. Службеног гласника Милоша Лукића потпуно бесмислена, без утемељења и очигледно има политичку позадину са сједиштем у Сарајеву.

„Подношење оптужнице против предсједника Српске зато што не извршава наметнуте одлуке особе која нема легитимитет да доноси одлуке у БиХ показује компетентност Тужилаштва БиХ. То је један апсурд из којег се јасно види ко води политику раздора и сталног изазивања нестабилности", истиче први социјалиста Српске.

Ђокић такође истиче да је цијели процес јако добро осмишљен како би се надлежности институција Републике Српске унутар државне заједнице БиХ свеле на минимум.

„Подигнуту оптужницу треба да потврди Суд БиХ. Исти тај суд незаконито искључује из свог рада судије из Републике Српске, припаднике конститутивног народа, а уважава одлуке и мишљења странаца којима никада неће бити важни нити ће разумјети односе унутар БиХ. Зато ће институције Републике Српске наставити беспоштедну одбрану од оних који упорно ударају на њене легитимне политичке представнике, а самим тим и на српски народ", закључио је Ђокић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана