Ђокић након састанка са Томашевићем: Пројекат “Бук Бијела” приоритет

Срна
Ђокић након састанка са Томашевићем: Пројекат “Бук Бијела” приоритет

БАЊАЛУКА - Изградња заједничких хидро-енергетских објеката, првенствено хидроелектране “Бук Бијела” и наставак сарадње Републике Српске и Србије у овој области остаје приоритет, изјавио је Срни министар енергетике и рударства Петар Ђокић, након састанка са директором Електропривреде Србије Мирославом Томашевићем у Београду.

Ђокић је навео да постоји више заједничких питања и пројеката на којима ће предано радити и Република Српска и Србија.

-Да даље наставимо интензивно укључивати и водити активности на изградњи енергетског објекта који је заједнички, а то је „Бук Бијела“. Наравно да смо овај састанак данас искористили да разговарамо и о другим могућим пројектима које би заједнички реализовале електропривреде Републике Српске и Србије - нагласио је Ђокић.

Он је истакао да је и у наредном периоду потребно унапређивати сарадњу уз кључне ресурсе - двије електропривреде.

-Томашевић је у посљедње вријеме успио у потпуности да стабилизује енергетски систем Србије, што је изузетно важно и за нас јер сарађујемо стално са Електропривредом Србије и ослоњени смо једни на друге - истакао је Ђокић.

Ђокић је најавио и састанак са министарком рударства и енергетике Србије Дубравком Ђедовић, што би био наставак разговора и процеса реализације заједничких електро-енергетских пројеката.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана