Ђокић: Логична одлука о одбијању захтјева СДС-а и ПДП-а

Срна
Ђокић: Логична одлука о одбијању захтјева СДС-а и ПДП-а

БАЊАЛУКА - Предсједник Социјалистичке партије (СП) Петар Ђокић рекао је Срни да је логично то што је Централна изборна комисија (ЦИК) БиХ једногласно одбила захтјев ПДП-а и СДС-а за поништавање општих избора за ниво предсједника Републике Српске и да је добро да се та прича заврши на овај начин, да се даље не продукује криза.

-У поновном контролном бројању гласова се види да нема неправилности које би могле да угрозе резултат избора- истакао је Ђокић.

Он је нагласио да никоме не треба наставак активности на изазивању дубоке политичке кризе у БиХ које је започела опозиција, а у које су увлачили ЦИК и све друге.

Ђокић је додао да је Република Српска имала одговор на евентуалну кризу, али да је пуно боље да се она избјегне.

-Нама требају ефикасне и стабилне институције и да што прије буду формиране у оквиру законских рокова - рекао је Ђокић.

Централна изборна комисија БиХ одбила је једногласно на данашњој сједници у Сарајеву захтјеве ПДП-а и СДС-а за поништење општих избора за ниво предсједника Републике Српске.

На сједници је речено да су захтјеви одбијени због тога што није донесена одлука о утврђивању резултата избора, те истакнуто да ЦИК може поништити изборе само ако се установи да је у току изборног процеса било пропуста који утичу на неправилност избора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана