Ђокић: Љубав народа је гарант опстанка Српске

ГС
Ђокић: Љубав народа је гарант опстанка Српске

Министар енегргетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић рекао је вечерас у Прњавору да је Српска настала из љубави и снажне воље њеног народа и да ће као таква вјечно трајати, што се показује и на скуповима "Бранимо Српску".

"Наш народ показује колико воли Републику Српску, колико је она дио свакога од нас, а оно што је настало из љубави трајаће вјечно. Свјесни смо чињенице да живимо под великим притисцима који долазе највише са Запада, али су наишли на велики отпор народа и институција Републике Српске који само желе да се поштује оно што пише у Дејтонском споразуму", рекао је Ђокић на народном скупу "Бранимо Српску".

Он је навео да се зато противницима Републике Српске не допада ова власт у Републици Српској и предсједник Милорад Додик који на врло јасан начин говори оно што и сваки одговорни предсједник једне државе и због чега му треба дати подршку да истраје у тој борби.

"Република Српска напредује и то многима смета, мислили су да ће нас под притисцима приморати да се приклонимо њиховим политичким и економским жељама, али ми у Републици Српској имамо довољно својих идеја, добру економску снагу и моћ, захваљујући којима Српска може да живи и траје без њихове помоћи", истакао је Ђокић.

Вечерашњем скупу "Бранимо Српску" у Прњавору присуствовали су и предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић, предсједник Владе Радован Вишковић, министри финансија Зора Видовић, привреде и предузетништва Војин Митровић, здравља и социјалне заштите Ален Шеранић, управе и локалне самоуправе Сенка Јујић, за европске интеграције и међународну сарадњу Златан Клокић и предсједавајућа Вијећа народа Републике Српске Сребренка Голић, те народни посланици.

Скупу у спортској дворани Основне школе "Никола Тесла" присуствовали су и делегат Клуба српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ, те бројни руководиоци републичких институција, јавних предузећа, челници града, гости из других локалних заједница и бројни грађани.

Народни скупови "Бранимо Српску" до сада су одржани у Источном Новом Сарајеву, Бијељини, Требињу, Зворнику, Добоју, Приједору, Градишци и Дервенти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана