Ђокић: Категорија енергетски заштићеног купца након израде социјалне карте

Срна
Ђокић: Категорија енергетски заштићеног купца након израде социјалне карте

БАЊАЛУКА - Министар енергетике у рударства Републике Српске Петар Ђокић истакао је данас у Бањалуци да ће након израде социјалне карте у Српској бити завршена активност која се односи на увођење категорије енергетски заштићеног купца.

-Влада Српске је спремна за рјешавање овог питања, а у току је израда социјалне карте без чега га није могуће дефинисати. Не смијемо се огријешити о људе који би били у овој категорији, а након израде социјалне карте активност ће бити окончана - рекао је Ђокић у Народној скупштини Републике Српске током посланичких питања министрима у Влади Српске - Актуелни час.

Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Сенка Јујић истакла је данас у Бањалуци да се годишње у Српској издваја 3,3 милиона КМ за финансирање развојних пројеката у неразвијеним и изразито неразвијеним општинама, али да је потребно повећати овај износ.

-Министарство управе и локалне самоуправе опредијељено је за равноправан развој локалних јединица, а поготово неразвијених и изразито неразвијених. Константно се залажемо за повећање износа новца који годишње добијају - рекла је Јујићева.

Она каже да постоје размишљања о оснивању агенције која би се бавила проблемима неразвијених и изразито неразвијених јединица локалне самоуправе, којих има 35.

Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Жељко Будимир рекао је да се чекају резултати инспекције у појединим високошколским установама чији кадар је осумњичен за издавање лажних диплома.

Он каже да Министарство чека информације Тужилаштва БиХ у вези са овим случајем.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана