Ђокић: Изетбеговић шири опасне, непромишљене и штетне изјаве

ГС
Ђокић: Изетбеговић шири опасне, непромишљене и штетне изјаве

БАЊАЛУКА - Предсједник Социјалистичке партије (СП) Петар Ђокић изјавио је данас да су изјаве предсједника СДА Бакира Изетбеговића о пребројавању Бошњака у БиХ непромишљене и врло опасне, те да не воде политичкој стабилизацији БиХ.

-Најоштрије осуђујем овакав вид комуницирања и реторике Бакира Изетбеговића, који још једном потпирује међуетничке нетрпељивости и води БиХ ка даљој политичкој кризи. Знамо ми добро каква врста пребројавања су њему у глави и шта је циљ. Циљ је такође и пребројати и надбројати Србе и ХрватЕ, како би он и његова партија учинили од БиХ грађанску државу у којој би Бошњаци били најбројнији народ и самим тим моделирали и креирали процесе и политике. Такву БиХ, какву је види Изетбеговић и политичко Сарајево, ниједан други народ у БиХ не жели - рекао је Ђокић.

Додао је осврћући се на актуелна дешавања и протесте у Сарајеву, да се још једном показало да је ОХР извор и генератор кризе у БиХ.

-До сада смо имали ситуацију да је већина одлука високих представника изазивала негодовање и оштре реакције народа у БиХ. Жао ми је само што су представници бошњачког народа затварали очи и ликовали, када су одлуке високих представника биле усмјерене против српског народа, а то је било у великој већини случајева. Сматрам да је вријеме улоге ОХР-а у БиХ прошло и превазиђено, као и да народи овдје требају сами одлучити како ће живјети, те да такву одлуку требају донијети у миру и интересу свих - поручио је Ђокић.

Изетбеговић је на скупу у организацији Општинског одбора СДА Хаџићи говорио о снази и војној снази, те темама најгорих сценарија и рекао да постоје одговори.

- Пребројали смо се. И колико ловаца имамо и колико има младих људи и колико имамо инструктора на дроновима и тако даље. Даље нећу, али ево само да знате - истакао је Изетбеговић, а затим наставио говорити о другим темама попут снаге дијаспоре и њиховом потенцијалу на изборима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана