Ђокић и Дачић у Београду: Сигурна политика гарант сигурне Српске и Србије

Г.С.
Ђокић и Дачић у Београду: Сигурна политика гарант сигурне Српске и Србије

БЕОГРАД - Предсједник Социјалистичке партије и министар енергетике и рударства у Влади Републике Српске Петар Ђокић састао се данас са предсједником Социјалистичке партије Србије и министром спољних послова Републике Србије Ивицом Дачићем у Београду.

На састанку је било ријечи о наставку успјешне сарадње двије сестринске партије, али и институција Републике Српске и Републике Србије.

"Међусобна подршка и сарадња између наших партија, али и Српске и Србије су, могу да кажем, трајна категорија. Политичка стабилност, заштита националног интереса, инвестиције и развојни пројекти су питања која су увијек приоритет, како Бањалуци и Београду", каже Ђокић након састанка у српској престоници.

Ђокић је истакао да је то што је Ивица Дачић поново шеф српске дипломатије доказ колико су социјалисти битан политички фактор и имају капацитета да воде међународну политику.

"Ми на све начине желимо да водимо бригу о српском народу са обје стране Дрине. Србија је, чини ми се, пред никад већим изазовом када је у питању заштита српског нациналног интереса и живља на Косово и Метохији. Ми из Републике Српске дубоко саосјећамо са нашим народом на Космету. Вјерујем да ће се мудром политиком коју Србија води доћи до најбезболнијег рјешења. И Александар Вучић и Ивица Дачић за то имају пуну подршку из Републике Српске", закључио је Ђокић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана