Ђокић: Хрватска најгрубље крши вриједности ЕУ

Срна
Ђокић: Хрватска најгрубље крши вриједности ЕУ

БАЊАЛУКА - Предсједник СП-а Петар Ђокић сматра да је одлука хрватских власти да предсједнику Србије Александру Вучићу забрани приватну посјету Јасеновцу контрапродуктивна те да не доприноси миру, сарадњи и суживоту.

Ђокић је рекао да је шокиран поступањем и дјеловањем хрватских власти које су данас забраниле Вучићу улазак у ту земљу и полагање цвијећа на споменик жртвама Јасеновца, саопштено је из СП-а.

"Најоштрије осуђујем нерационалну и непромишљену одлуку представника хрватске власти о забрани уласка предсједнику суверене европске државе и то ради полагања цвијећа на споменик жртвама терора и геноцида у НДХ. Разочаран сам недостатком жеље хрватских власти за помирењем и даљим развојем добрих односа на Балкану", рекао је Ђокић.

Он је додао да је невјероватно да Хрватска, која је чланица ЕУ, на најгрубљи начин крши вриједности које пропагира сама Унија.

"Политички скандал у режији хрватских власти без преседана. Вучић је предсједник Србије са незабиљеженом подршком грађана за своје политике помирења и сарадње у региону", истакао је Ђокић.

Он је додао и да такво опхођење према држави Србији, а онда и према човјеку који пропагира мир, сарадњу, толеранцију и суживот, више је него лоше и контрапродуктивно.

Предсједник Србије Александар Вучић планирао је данас да посјети Јасеновац и Пакрац, али му хрватске власти нису дозволиле улазак у ту земљу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана