Ђокић: Цијена струје у привреди износиће 65 евра

Срна
Ђокић: Цијена струје у привреди износиће 65 евра

БАЊАЛУКА - Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић рекао је да ће цијена електричне енергије у привреди Српске ће бити промијењена са досадашњих 53 на 65 евра по мегават часу.

”Када је ријеч о домаћинствима, према процјени коју смо добили од 'Електропривреде Републике Српске' и Регулаторне комисије за енергетику која утврђује тарифу за јавно снабдијевање, процјењујемо да вриједност јануарског рачуна неће бити увећана за енергију, већ за трошкове мрежарине, чији ће раст бити знатно мањи него што се очекује”, навео је Ђокић.

Он је истакао да је ресорно министарство дало позитивно мишљење на приједлог Регулаторне комисије за енергетику о успостављању блок тарифе, појашњавајући да ће већу цијену електричне енергије плаћати онај ко мјесечно потроши више од 1.500 киловата.

Ђокић је нагласио да власти Републике Српске показују висок ниво солидарности са грађанима како се они не би оптерећивали у тешком времену пораста инфлације, која, према статистичким подацима, има тренутни пад 12 до 12,5 одсто.

Он је рекао да ће Влада Републике Српске у идућој години настојати да у Српској буду дефинисане социјално угрожене групе становништва или грађани појединачно како би биле утврђене мјере за помоћ.

Када је ријеч о формирању нове Владе Републике Српске, Ђокић, који је и предсједник Социјалистичке партије (СП) рекао је да не очекује да ће бити проблема, али да ће сигурно бити незадовољних.

Он је истакао да позиције и заступљеност партија у новој Влади Републике Српске одређује реалан број освојених гласова и број мандата које су странке унутар владајуће коалиције освојиле на протеклим изборима.

“Било би пожељно да Република Српска има такав уставни механизам да се за три нова министарства повећа састав Владе Републике Српске и то не због апетита колаиционих странака, већ због реалне потребе”, рекао је Ђокић вечерас за РТРС.

Ђокић је додао да је задовољан резултатима које је Социјалистичка партија остварила на протеклим изборима, иако је очекивала више.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана