Ђајић: Станивуковић претворио "Ход части" у нечасну самопромоцију

Срна
Ђајић: Станивуковић претворио "Ход части" у нечасну самопромоцију

БАЊАЛУКА - Предсједник Градског одбора СНСД-а Бањалука Владо Ђајић оцијенио је данас да је "Ход части", који је у граду организован 9. јануара поводом Дана Републике, градоначелник Драшко Станивуковић претворио у нечасну самопромоцију.

"Дошао сам 9. јануара пред Градску управу да подржим породице погинулих бораца које су носиле фотографије својих и наших хероја и честитам им на томе што су учествовали у обиљежавању дана наше Републике Српске и то је био `Ход части", рекао је Ђајић.

Он је навео да се "Ход части" одвијао нормално и часно док на бину није стигао градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић за кога је рекао да је "све покварио и направио промоцију себе и својих политичких амбиција".

"Како кажу породице, довео их је на манифестацију да буду статисти, да обезвриједи и `појефтини` све жртве, па и свог стрица, који је за мене херој. Станивуковић је доказао колики је манипулатор и колико иза његовог одглумљеног осмијеха стоји суровост и подлост", рекао је Ђајић.

Он је појаснио да је данашњу конференцију за новинаре и сазвао на захтјев породица погинулих бораца које су учествовале у "Ходу части", те да су га, као борца који је био у рату од 1991. године, замолиле да се обрати јавности.

Ђајић је навео да су му се обратили и они који ту су нису били јер нису жељели да иду за човјеком који је, како су образложили, сакрио српску заставу због посјете градоначелника Сарајева Бењамине Карић, желио да подиже бисте муслиманских и хрватских војника, а код споменика 12 беба довео је Кристијана Шмита.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана