Ђајић: Отварање кардиохирургије - највећи успјех здравственог система и руководства Српске

ГС
Ђајић: Отварање кардиохирургије - највећи успјех здравственог система и руководства Српске

БАЊАЛУКА - Отварање кардиохирургије је највећи успјех како здравственог система тако и руководства Републике Српске, рекао је генерални директор Универзитетско клиничког центра Републике Српске, Владо Ђајић.

Ђајић је навео да је кардиохирургија на највишем свјетском нивоу те да је опрема најсавременија на свијету.

Преко 800 становника Републике Српске годишње је одлазило у неке друге државе и центре како би се оперисали, те им је то како каже Ђајић, било веома компликовано.

- Иако је Фонд Републике Српске сносио трошкове лијечења, пацијентима је било веома тешко да се организују да оду у те центре, а онда је и њиховим породицама је такође било тешко да иду у посјету том пацијенту и да брину о њему - навео је Ђајић.

Клиника за кардиохирургију смјештена је у објекту “Јужно крило” на првом спрату и простире се на површини од око 1.500 метара квадратних.

Одјељење се састоји од четири операционе сале, те свих потребних пратећих амбуланти и простора за припрему и опоравак пацијената, операционе сале су модуларне, израђене и опремљене према свјетским стандардима. Интензивна њега има 10, а одјељење 13 кревета.

Свечано отварање Кардиохирургије биће одржано сутра у 12 часова.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана