Ђајић открио до када остаје на челу бањалучког СНСД-а и зна ли се ко су „мангупи“

ALOonline
Ђајић открио до када остаје на челу бањалучког СНСД-а и зна ли се ко су „мангупи“

БАЊАЛУКА – На јучерашњем састанку изразили смо задовољство због резултата СНСД-а у Бањалуци, гдје смо постигли скоро 33.000 гласова, 11 одборника и 12.000 гласова више од ПДП-а, рекао је за ALOonline предсједник Градског одбора ове странке Владо Ђајић.

У Бањалуци је јуче одржан састанак највишег руководства СНСД-а и Градског одбора странке, на којем су анализирани резултати недавно одржаних избора те је разговарано и о даљим плановима и смјерницама за рад Градског одбора 

Фокус састанка био је на анализи постигнутих резултата и дефинисању стратешких циљева за унапређење рада Градског одбора у предстојећем периоду, с освртом и на припреме за изборе 2026. године.

– Када сам постао предсједник Градског одбора, према тадашњим испитивањима Ипсоса, рејтинг нам је био 12, а сада, три и по године касније, он износи 32 одсто. На јучерашњем састанку разговарано је о томе зашто (кандидат за градоначелника) доктор Никола Шобот није добио више гласова. Један од закључака јесте да је сва коалиција осим СПС-а гласала за Драшка Станивуковића (кандидата ПДП-а), а анализиране су и све чешће гласине и оговарања која круже Бањалуком– каже Ђајић за ALOonline .

Ђајић открива да је разговарано и о „мангупима“ у њиховој странци који су радили само за себе и злоупотребљавали гласаче, нису спомињали др Николу Шобота већ су радили искључиво за свој интерес.

– Отворено смо разговарали и о томе и то ћемо испитати. Наравно да ће услиједити одговарајуће казне. Ово је била прилика да се захвалимо и др Шоботу који је радио 16 часова дневно. Успјели смо га направити препознатљивијим, обезбиједити му 37.000 гласова, рачунамо на њега, а и он мора на нас. Један о закључака јесте да сви останемо окупљени око СНСД-а, Милорада Додика и његових сарадника, да треба да ојачамо активности странке, одржимо структуру и организацију ГрО те се добро припремимо за изборе 2026. године – објашњава Ђајић.

Неки од закључака су и да се изврши добра анализа изборних резултата, да се утврди зашто су у неким мјесним одборима лошији те да се донесу одговарајуће мјере награђивања гдје су били добри.

– Битно је да се заједно са руководством Републике Српске направи стратегија рада Клуба одборника СНСД-а у Скупштини Бањалуке. Да ли бити опозиција или правити већину са неким партијама и којим? Битно је да се изврши анализа рада именованих лица, руководилаца из Градског одбора, чланова СНСД-а, да се направи даљи план рада и финансирања ГрО. Било је говора и о реорганизацији, али оно што је закључено јесте да ја и даље остајем на челу ГрО и на том мјесту ћу бити до 2026. године. Водићу и тај изборни циклус, а ево, трећу годину сам имао највећи број гласова у Српској – објашњава Ђајић.

Додаје да у Скупштини Бањалуке имају традиционално 11 одборника, два из СПС-а као и добру сарадњу са Сашом Чудићем који долази испред националних мањина.

– Одлуку ће донијети Предсједништво партије на челу са предсједником Додиком, да се утврди шта је најбоље за Бањалуку. До сада смо имали скупштинску већину, а Драшко је радио шта је хтио, нас је оптуживао онда када њему нешто није одговарало да плати и презентовао то као да му није дозволила скупштинска већина. Донијећемо најбоље закључке и одлуке у интересу грађана Бањалуке, нећемо гледати интересе партије и појединаца. Одлука ће бити искључиво у надлежности републичког нивоа руководства СНСД-а – закључио је Ђајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана