Ђајић: Додик отишао у Суд БиХ као херој

Срна
Foto: Агенције

Предсједник Градског одбора СНСД-а Бањалука Владо Ђајић рекао је да је предсједник Републике Српске Милорад Додик отишао у Суд БиХ као херој и да ће побиједити у процесу који је против њега покренут због непоштовања одлука Кристијана Шмита.

Ђајић је нагласио да је Додик патриота који воли народ и све ради због народа Републике Српске, док је за вршиоца дужности директора "Службеног гласника" Милоша Лукића рекао да је нови Милош Обилић.

Говорећи о одлуци Републичког јавног тужилаштва о обустављању истраге у вези са набавком кисеоника током пандемије вируса корона, Ђајић је рекао да након те одлуке Драшко Станивуковић за њега није градоначелник Бањалуке јер је радио против својих грађана.

- У јеку наше борбе са ковидом тај, за мене такозвани, градоначелник показује своју монструозност, свирепост, грамзивост за политичке поене и жели жртве, мртве, скандал у свом граду, држави, да би дошао на власт - истакао је Ђајић.

Он је позвао све пацијенте који су користили кисеоник за вријеме пандемије да дођу сутра у 16.00 часова на Трг Крајине и подрже здравствене раднике који ће исказати незадовољство због Станивуковићевих оптужби.

Када је ријеч о петиција за смјену Станивуковића, Ђајић је рекао да је она покренута због лошег управљања градом.

Ђајић, који је генерални директор Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске, рекао је да је тај центар данас свјетског ранга и да је тај ранг достигнут уз подршку највиших званичника и институција Републике.

- Преселили смо хирургију, направили 14 најбољих операционих сала, интензивне јединице су раме уз раме америчким, европским, свјетским. Имамо најбољи Ургентни центар - рекао је Ђајић за РТРС.

Он је додао да УКЦ посјећују и у њему оперишу најчувенији свјетски хирурзи, те да се тиме едукују домаћи љекари.

Ђајић је рекао да очекује да ће гаражни комплекс УКЦ-а бити завршен сљедеће године, док ће за неколико мјесеци бити стављена у функцију горња етажа комплекса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана