Почиње дисциплински поступак против Кајмаковићеве

Срна
Почиње дисциплински поступак против Кајмаковићеве

САРАЈЕВО - Пред Првостепеном дисциплинском комисијом Високог судског и тужилачког савјета (ВСТС) БиХ данас ће почети дисциплински поступак против Диане Кајмаковић која је привремено суспендована са позиције замјеника главног тужиоца, потврдила је Срни адвокат Сенка Ножица.

Првостепеној дисциплинској комисији ВСТС-а у октобру прошле године поднесена је дисциплинска тужба против Кајмаковићева којом је осумњичена за кориштење функције тужиоца како би прибавила корист за себе или друге.

Она је осумњичена и за мијешање у поступање судије или тужиоца с намјером опструисања или потцјењивања њихових активности, те понашање које штети угледу тужилачке функције. Кајмаковићева је осумњичена да својим понашањем кршила службену дужност и довела у питање повјерење јавности у непристрасност и кредибилитет тужилаштва.

На захтјев Канцеларије дисциплинског тужиоца Кајмаковићева је пршоле године до окончања поступка суспендована са позиције замјеника главног тужиоца и тужиоца.

САД су 26. септембра ставиле на “црну листу” Кајмаковићеву, уз објашњење да је подривала демократију и владавине закона у БиХ. За Кајмаковићеву су навели да је “флагрантан примјер корумпираног тужиоца у БиХ, повезаног са криминалним организацијама”.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана