Дирекција укључена у процес обезбјеђивања Вучића

Срна
Дирекција укључена у процес обезбјеђивања Вучића

САРАЈЕВО - Дирекција за координацију полицијских тијела БиХ саопштила је да је укључена у обезбјеђивање предсједника Србије Александра Вучића, његове делегације и штићених лица током боравка у БиХ, односно у Републици Српској сутра и у петак, 4. августа.

Из Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ одбацују као нетачне наводе медија да делегација Србије није најавила долазак у БиХ.

"Амбасада Србије у БиХ је путем Министарства иностраних послова у Савјету министара најавила догађај и долазак Вучића, његове делегације и других штићених лица у службену посјету БиХ", наводи се у саопштењу.

Дирекција, како истичу, координише активности и размјењује информације са свим надлежним полицијским тијелима и другим партнерским агенцијама у БиХ, укључујући и Министарство унутрашњих послова Републике Српске.

Дирекција координише предузимање мјера и радњи с циљем да посјета, тачније кретање и боравак штећених лица прође безбједно и несметано.

У саопштењу се наводи да се најаве, процедуре и активности код обезбјеђивања посјете предсједника Србије и његове делегације не разликују од посјете других страних делегација БиХ које су реализоване у протеклом периоду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана