ДФ искључио из странке потпредсједника Народне скупштине јер је подржао нови Савјет министара

ГС
ДФ искључио из странке потпредсједника Народне скупштине јер је подржао нови Савјет министара

БАЊАЛУКА -Демократска фронта (ДФ) саопштила је да су из чланства странке искључили потпредсједника Народне скупштине Републике Српске Мирсада Дуратовића јер је подржао нови сазив Савјета министара БиХ.

Истакли су да се ДФ противио формирању предложеног сазива новог Савјета министара, укључујући и приједлог именовања министра за људска права и избјеглице који долази из Српске, пише Кликс.

-Чврсто остајемо при ставу да се не слажемо ни са политичким програмом нити са циљевима нове политичке коалиције на нивоу БиХ. Дуратовић, као представник ДФ-а у Покрету за државу одлуку о подршци новом сазиву Савјета министара није донио уз сагласност органа ДФ-а, него је самоиницијативно подржао заједничког кандидата СНСД-а и Осморке, што је за Демократску фронту апсолутно неприхватљиво - истакли су.

Објаснили су и да је „Дуратовић и након додатних консултација са органима странке одбио да ускрати спорну и неприхватљиву подршку новом сазиву Савјета министара.

-Имајући у виду све наведено, ДФ је поступила према одредбама статута и доносена је одлука односно мјера искључења - поручили су из ДФ-а.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана