Дервента: Опозван потпредсједник Скупштине града, организовао посјету Милановића

GS
Foto: rtrs

ДЕРВЕНТА - Скупштина града Дервента једногласно је опозвала потпредсједника Скупштине Маринка Николаша из ХНС-а.

Посланици Николаша сматрају директним организатором недавне посјете предсједника Хрватске Зорана Милановића Дервенти током које је одликовао 103. бригаду ХВО-а. Да је он организовао посјету хрватског предсједника Дервенти током расправе потврдио је и Николаш, али је након тога напустио сједницу и није се обраћао медијима.

О посјети Зорана Милановића Дервенти и данас се полемисало у локалној скупштини. Док у владајућој коалицији као главног организатора те посјете виде Маринка Николаша, у опозицији сматрају да он није једини "кривац". Упркос опречним мишљењима, одборници су били једногласни - да Николаш буде опозван са функције потпредсједника Скупштине.

- Господину Николашу највише замјерамо што је држао ратну заставу иако је знао да ће то изазвати огорчење становника Дервенте - рекао је Славко Томаш, шеф Клуба одборника СНСД-а.

Бранко Катанић, шеф Клуба одборника СДС-а истакао је да је одговорност Николаша у томе што је прекршио одредбе пословника.

- Опозив смо подржали и из моралних разлога јер се Николаш налази се на челу комисије за вјерска питања - додао је Катанић.

Смјена Николаша покренута је на иницијативу Градске борачке организације. Чедо Вујичић предсједник ове организације каже да су задовољни смјеном Николаша, али истичу да ту има још много ствари које су тражили у својим закључцима.

Упркос томе што је гласала за опозив, опозиција је покушала и да стане у одбрану Николаша, каже градоначелник Милорад Симић. Подсјећа да је Николаш на ту позицију дошао када су данас опозиционе странке имале већину у градској скупштини.

Иако је током дискује о његовој смјени јавно признао да је лично он организовао долазак предсједника Хрватске Зорана Милановића у Дервенту, Николаш је скупштинско засједање напустио прије гласања и није се обраћао медијима.

Подсјећамо, Николаш је и предсједник Удружења добровољаца и ветерана Хрватског вијећа обране, подружнице у Дервенти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана